Лидерът на Възраждане Костадин костадинов прати жалба до Държавна агенция Национална

...
Лидерът на Възраждане Костадин костадинов прати жалба до Държавна агенция Национална
Коментари Харесай

Възраждане със сигнал до главния прокурор, ЦИК и ДАНС

Лидерът на " Възраждане " Костадин костадинов прати жалба до Държавна организация Национална сигурност /ДАНС/, основния прокурор Иван Гешев и ЦИК. 

Сигналът е по отношение на инспекция за осъществени операции на изборния развой и за закононарушения против политическите права на жителите.
-->
„ Възраждане “ организира конференция в Българска телеграфна агенция - София, на която заяви, че политическата организация е подала сигнал до ДАНС, Прокуратурата и ЦИК, с който изисква да бъдат тествани IP адресите, от които са изпратени заявки за откриване на секции в Турция.

Ето какво написа в жалбата:

" След отпадането на ограничаването за брой на изборни секции в страни отвън Европейския съюз, признато измененията в Изборния кодекс в 45-тото Народно заседание бе открито едно доста нарастване на броя подадени онлайн-заявления за гласоподаване в Република Турция, което като резултат докара и до фрапантно нарастване на броя разкрити изборни секции в тази съответна страна.

В предизборната акция за парламентарните избори на 14.11.2021 година бяха подадени онлайн 21 844 заявки за гласоподаване в Турция. Нямаше нито едно подадено на място заявление на книжен притежател – явно заради невъзможността на заявителите да пишат и четат на български език.

В резултат от горното, в Република Турция бяха открити общо 126 броя изборни секции. Гласовете в тях бяха общо 90 000, което ще рече приблизително по 714 гласа, подадени в една секция. За съпоставяне на първите предварителни парламентарни избори през 04.04.2021г., гласовете от Турция бяха към 25 000.

В актуалната предизборна акция бяха подадени онлайн с над 4 200 заявки повече от последните избори, или изразено статистически – с към 1/5 повече – а точно рекорден брой заявки за гласоподаване в Турция. Онлайн са подадени 26 019 заявки. Отново няма нито едно подадено заявление на книжен притежател.

Като резултат в Република Турция за идните избори бяха разкрити рекорден брой секции - общо 166 /сто шестдесет и шест/ секции, което е с 40 /четиридесет/ или с 1/3 повече, спрямо предходните избори. При състояние, че членовете на тези секционни комисии ще са единствено от една политическа партия – Движение за права и свободи, то явно може да се чака и гласовете за една съответна политическа партия –ДПС – идващи от Турция да се покачат приблизително с 1/3 спрямо предишните избори, когато за Движение за права и свободи гласоподаваха в Република Турция над 87 000 души, или над 90% от общия брой подадени там гласове.

Показателно и притеснително за нас е, че това голямо нарастване е единствено и само за тази съответна страна, с други думи –за съпоставяне не се следи нарастване на заявките, подавани от Съединени американски щати, Канада и така нататък в съпоставяне със заявките, подадени онлайн на предходните избори.

Ние считаме, че такова голямо нарастване на онлайн-заявленията е допустимо да е незаконно, тъй като:

Възможно е подаването на тези онлайн заявки да е осъществено не от територията на Република Турция, а от територията на друга държавна. Конкретно е допустимо всички тези 29 016 заявки да са били подадени онлайн от територията на Република България (или друга държава), а не от територията на Република Турция.

Което ще значи, че тези заявки не са били подадени онлайн персонално от заявителите, защото в случай че бъде тествано дали тези съответни заявители са влизали на територията на Република България (или на друга страна, от която тези заявки е допустимо да са били подадени) и може да се окаже, че те не са го сторили в този интервал – август-септември 2022г. Тоест някой различен да е подавал заявки от тяхно име.

На последващо място е допустимо част или всички от тези заявки да са били подавани от едни и същи IP адреси, или по-просто казано – от един и същи компютър.

Възможно е също по този начин в заявките да са били посочвани едни и същи данни за контакт - (имейл-адреси и телефонни номера за известия и контакт с ЦИК) на разнообразни заявки – и това да е правено за да бъде следен съзнателно този развой. Причината за това би могло да бъде събитието, че болшинството от тези 26 019 заявителя не могат да четат и пишат на литературен български език, а още по- малко – да боравят онлайн с услугите в уеб страницата на ЦИК.

Нещо повече – допустимо е част или всички тези 26 019 заявителя даже да не знаят изобщо, че от тяхно име е подадено онлайн заявление за гласоподаване в чужбина спосочване на техни персонални данни.

Възможно е същото да е ситуацията и с тези подадени общо към 4 500 заявки, посочени в уеб страницата на ЦИК като непотвърдени.

Всичко гореизложено, в случай че е истина, като резултат би означавало единствено едно –извършена операция на изборите и изборна машинация с непозволено потребление на непознати персонални данни. Ако това е по този начин, то за нас това е директна интервенция във политическите процеси, бидейки деяние срещу националната сигурност на

Република България, а и съставлява закононарушение срещу политическите права на жителите по смисъла на Наказателния кодекс.

Причината и претекстът за такова голямо нарастване на заявките, подадени онлайн, е да се реализира един по-голям резултат на изборите за една съответна партия - Движение за права и свободи, която получава към 95% от гласовете, подадени от тези съответни изборни секции в тази съответна страна.

Затова с актуалната тъжба Ви апелирам да извършите инспекция по случая в кръга на Вашите пълномощия и да установите дали има осъществени закононарушения. Считам, че за определяне на действителната фактическа конюнктура следва да бъдат тествани следните обстоятелства и условия, респективно да бъдат предоставени и осъществени следните процесуално-следствени дейности:

- Дали част или всички доказани 26 019 заявки са подадени не от територията на Република Турция, а от територията на Република България или друга страна?

- Дали част или всички 4 500 подадени заявки, посочени в уеб страницата на ЦИК като „ непотвърдени “ са били подадени от територията на Република България?

- Дали част или всички доказани 26 019 заявки са подадени от едни и същи IP- адреси и имало ли е всеобщо подаване на заявки онлайн от едни и същи IP-адреси и къде тъкмо са регистрирани/ситуирани тези IP-адреси, от които са подавани голям брой заявки?

- Дали част или всички 4 500 непотвърдени заявки са били подадени от едни и същи IP-адреси и имало ли е всеобщо подаване на заявки онлайн от едни и същи IP-адреси и имало ли е всеобщо подаване на такива заявки от едни и същи IP-  адреси и къде тъкмо са регистрирани/ситуирани тези IP-адреси?

- Дали тези 26 019 заявители персонално са подали тези онлайн-заявления, респективно наясно ли са изобщо, че има подадени заявки онлайн с посочени техни персонални данни?

- Дали тези 26 019 заявители употребяват документално български език и умеят ли да боравят изобщо с онлайн-услугите на уеб страницата на ЦИК?

- Има ли посочвани в другите заявки (потвърдени и/или непотвърдени) едни и същи данни за контакт (телефони и имейл-адреси) и същите на заявителите ли принадлежат или на трети лица?

За резултатите от инспекцията апелирам да ме уведомите на горепосочените данни за контакт: [email protected] ", пише Костадин Костадинов,

ръководител на „ Възраждане “.

Възраждане е в с номер 14 в бюлетината!

 Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР